Вибираємо меблі для сучасної дівчини-підлітка

Вибираємо меблі для сучасної дівчини-підлітка

    Ваша улюблена донька, неймовірно швидко і дуже непомітно для вас, зросла і перетворилася з маленької дівчинки в молоду дівчину-підлітка - значить настав час міняти інтер'єр і меблі в її кімнаті. Чудові замки казкової принцеси, грайливі рожеві поні, веселі єдинороги і забавні звірятка мультфільмів - все це вже «не в тему».


    Приблизно з 10 років людина починає будувати систему життєвих цінностей, визначає лінію поведінки з оточуючими, формує розуміння своєї ролі в суспільстві і робить оцінку самого себе. Діти міняються не тільки в фізичному плані, а й психічному. Саме тому в кімнаті з дитячими меблями і інтер'єром, створеним кілька років тому спеціально для маленької дівчинки, юної дівчини-підлітка буде незатишно і незручно. Більш того, відсутність території, де дитина відчуває себе на всі 100% в «своїй тарілці», може спровокувати розвиток всіляких комплексів і страхів. Тому до облаштування особистого простору дочки батькам слід підійти відповідально і вдумливо.


Чому важливо продумати молодіжну спальню до дрібниць?

Ретельно продуманий інтер'єр, правильно підібрані меблі і грамотна її розстановка - гарант створення ідеальної обстановки для дочки, в якій вона буде:

Відчувати себе комфортно, умиротворено і захищено.

Розташована до навчання, творчості і розвитку здібностей.

Повноцінно відпочивати, розслаблятися і пізнавати внутрішнє «Я».

Крім цього, до класної кімнати, де меблі і обстановка повністю відповідають запитам сучасної дівчини-підлітка, вона буде з задоволенням запрошувати друзів. А час, проведений з однолітками, сприяє формуванню комунікативних навичок, розвитку вмінь знаходити спільну мову з оточуючими і визначення своєї ніші в соціумі.


Поради щодо вибору кольору меблів для кімнати дівчинки-підлітка

Забудьте про шаблони: «дівчинка - значить рожевий». Кожен підліток індивідуальний, має свій смак і погляди, а дівчата-підлітки в цьому питанні особливо примхливі.

Тому не варто обмежуватися стандартними квітами меблів, запропонуйте доньці на вибір багату палітру, наприклад:

БІЛИЙ

Білі меблі бадьорить і надихає на дії, але радять таке оформлення вибирати тільки для дівчат-підлітків, які люблять чистоту і порядок. Крім того, варто розуміти, що білосніжна меблювання незмінно створює монохромний і «стерильний» інтер'єр, позбавлений родзинки і динамічності. Щоб уникнути «безликості і порожнечі» оздоблення, додайте фарби, використовуючи яскравий контрастний декор: подушки, килимки, фіранки, домашні рослини, вазочки, шкатулки, фоторамки і т.д.

                        

Бірюзовий

Меблі в кольорі морської хвилі діє заспокійливо, сприяє підвищенню імунітету, прискорює процес відновлення після розумової перевантаження, заряджає енергією, допомагає сконцентруватися, а також піднімає самооцінку. Така обстановка припаде до смаку успішним дівчатам-підліткам, які точно знають, чого хочуть, і завжди досягають поставлених цілей. Також «бірюза» - колір творчих креативних особистостей.

           

*** Щоб не переборщити і не зробити кімнату вульгарною і агресивною, розбавте інтер'єр виробами в спокійних пастельних тонах.


ЗЕЛЕНИЙ

Колір гармонії і спокою. Зелена меблі в кімнаті, допомагає зняти негативний настрій, покращує працездатність, сприяє наведення «порядку» в думках і почуттях, підвищує самооцінку дівчини-підлітка. Така обстановка в денний час бадьорить, а у вечірній розслабляє - ідеальний дует.

                                

Фіолетовий

Ніжно ліловий колір меблів позитивно впливає на душевну рівновагу «нестабільних» дівчат-підлітків. Він сприяє медитації і самопізнання, покращує настрій, наповнює радістю і щастям. В цей колір беззастережно закохуються творчі особистості, які прагнуть до незалежності і створення навколо себе атмосфери повної гармонії. До речі, ліловий - в тренді і активно використовується при створенні одягу, декору, домашнього текстилю.

                 

Пастельні

Купити меблі для кімнати дівчинки-підлітка в ненав'язливих пастельних кольорах - універсальний варіант. Таке колірне оформлення знижує шанси на те, що незабаром улюблені фарби почнуть дратувати дитини, зміниться його смак і доведеться знову витрачатися на нову меблювання. Тому можна встановити предмети обстановки в приглушених пастельних тонах, а яскраві акценти дозволити вибрати власниці житла (при необхідності їх дешевше і простіше буде замінити).

          

*** Порада: якщо вікна кімнати виходять на північну сторону - віддавайте перевагу світлим відтінкам, для південної - підійдуть будь-які колірні рішення.


Підбираємо розміри предметів обстановки

Габарити меблювання безпосередньо залежать від двох факторів: квадратури приміщення та зростання / ваги дитини. Якщо спальня простора - можна не обмежувати політ фантазії і заповнювати її будь-якої вподобаної меблюванням. Але для крихітних приміщень, слід купувати мінімум меблів компактних розмірів, щоб дівчина-підліток в кімнаті не відчувала себе пригнічено і скуто. Саме з облаштуванням приміщень «скромною» квадратури і виникають в більшості випадків проблеми.


Для економії простору в таких кімнатах радять вибирати трансформери, що можуть перетворюватися в предмети різного призначення. Наприклад, диван - в ліжко або шафа - в спальне місце. До того ж деякі моделі-трансформери здатні «рости» разом з дитиною, що дозволить довше користуватися виробами і, відповідно, заощадити на покупці нових.


Зберегти корисні сантиметри площі в кімнаті дівчинки-підлітка також допоможе вбудовані меблі. У нішу або кут можна вбудувати шафу-купе або цілий комплекс з письмовим столом або комп'ютерним, місцем для зберігання речей, полками і ліжком.