Стінові панелі в інтер'єрі

        Як швидко, просто і кардинально перетворити інтер'єр кімнати - встановити гарні стінові панелі. Це універсальний будівельний матеріал, який завдяки цілому ряду плюсів активно застосовують для внутрішнього оформлення житлових і комерційних приміщень.

        У квартирах, офісах, ресторанах, готелях - скрізь можна зустріти обробку стіновими панелями, тому що вони:

  • виглядають в інтер'єрі приголомшливо стильно і модно;
  • легко і швидко встановлюються на будь-яку поверхню;
  • не вимагають попереднього вирівнювання поверхонь;
  • не потребують особливого догляду і спеціальних засобах;
  • покращують звуко- і теплоізоляцію кімнати;
  • пропонуються в широкому асортименті кольорів, фактур і матеріалів;
  • виділяються довгим терміном служби;
  • випускаються в різних варіаціях: від недорогих бюджетних до розкішних матеріалів VIP-класу.

Крім цього, обшивка стіновими панелями дозволяє приховати всі дефекти поверхні і замаскувати комунікації. Пропонуємо декілька ідей, як можна прикрасити дизайн кімнати декоративними стінними панелями:

1. ОБЛИЦЮВАННЯ ЧАСТИНИ СТІНИ


Дуже практично використовувати стінові панелі в інтер'єрі коридору. Але вибирати радять водостійкі матеріали, які добре переносять вологе прибирання.

2. ДЕКОР НА ВСЮ СТІНУ

Обшивати одну стіну рекомендують тільки у великих кімнатах з високими стелями. Тому що такий декор виглядає в інтер'єрі «важко» і може морально тиснути на присутніх. Але в просторих апартаментах дизайн зі стіновими панелями буде виглядати солідно і дорого.



3. ЗОНУВАННЯ ПРОСТОРУ

Відмінний спосіб виділити частину кімнати - це декорувати її стильними стіновими панелями.Наприклад, можна розділяти обідню зону та зрну відпочинку:


Території релаксу та спальне місце:



4. ЗАМІНА звичної плитки

Якщо вибрати термо- і вологостійкі стінні панелі - то вони ідеально підійдуть для внутрішньої обробки кімнат з високою вологістю і стануть прекрасною альтернативою кахельної плитки. Тому що такий матеріал:

  •   легко очищається від бризок води і інших забруднень;
  •   захищений від розвитку грибка і цвілі;
  •   вогнестійкий та екологічний;
  •   зберігає форму навіть в дуже вологих приміщеннях.


Стінові панелі для ванної кімнати - обшити можна всю стіну або тільки її частину, комбінуючи з іншими видами обробки.


Стінові панелі для кухні - підходять для облицювання фартуха, стіни з меблями або зони, де трапезує сім'я.



5. ДЕКОРАТИВНАЯ ОБЛАШТУВАННЯ СТЕЛІ

Дану облицювання можна монтувати не тільки на стіни, але також встановлювати на стелю. Незважаючи на те, що сучасні виробники пропонують ряд стельових матеріалів, віддати перевагу радять саме вироби для стін. Тому що вони більш міцні, надійні і довговічні. Вони гармонійно виглядають на стелі в інтер'єрі:



Як правильно підібрати стінові панелі в інтер'єр?


Щоб даний вид обробки максимально гармонійно вписався в оздоблення приміщення, важливо звернути увагу на наступні моменти:

МАТЕРІАЛ ВИГОТОВЛЕННЯ

Для комерційних приміщень можна вибрати штучні стінові панелі (наприклад, з ПВХ). Але для житлових кімнат важливо використовувати безпечне для здоров'я сировина. Вибір радять робити на користь скляний, гіпсових, дерев'яних виробів, а також з МДФ, ДСП і ЛДСП. Для спальні чудово підійдуть м'які стінові панелі.


СТИЛЬ ОБРОБКИ

Важливо, щоб облицювання доповнювала інтер'єр кімнати і підтримувала її стильовий напрям. Наприклад, для класичних вбрання підійдуть стінові панелі з красивими вензелями і складними витіюватими орнаментами, для сучасних - моделі з абстрактними малюнками, що імітують цегла або природний камінь.


ДИЗАЙН ПАНЕЛЕЙ

Багатий асортимент продукції дозволяє створити унікальний інтер'єр, що підкреслює смак і характер власників. Якщо ви хочете передати аристократичну атмосферу королівських апартаментів - використовуйте шкіряні стінові панелі з каретної стяжкою, для розширення простору - глянцеві, для додання благородства і солідності - моделі з матовою поверхнею.


    При виборі обшивки важливо враховувати обробку інших стін приміщення. Оздоблення відмінно виглядає з шпалерами, пофарбованими стінами і штукатуркою. Колір стінових панелей залежить від дизайнерської задумки: він може підтримувати загальне кольорове оформлення стін або стати контрастним ділянкою, що привертає увагу.

    Якщо ви сумніваєтеся, яку стінну панель вибрати для інтер'єру будинку / офісу, хочете уточнити розміри матеріалу або замовити ексклюзивну обробку, зв'яжіться з консультантами компанії «Remeslo». Ми з задоволенням відповімо на всі питання і допоможемо підібрати ідеальний варіант саме для вашої кімнати.