Фасади для вбудованих шаф: 7 модних ідей 2020-2021 роки

Вбудована шафа з гарним стильним фасадом - ідеальне рішення для облаштування порожнього отвору під сходами, ніші, межстенного простору або вільного кута. Крім того, що такий предмет обстановки робить інтер'єр більш затишним і завершеним, він ще служить для зберігання і демонстрації різноманітних речей. Тут можна організувати: зручну і функціональну гардеробну; бібліотеку; своєрідний винний льох і навіть створити повноцінне робоче місце. Все залежить тільки від квадратури ділянки, ваших потреб і особистих побажань.

        

Незалежно від того, з якою метою планується замовлення вбудованого шафи, дизайн фасаду - один з перших і важливих питань, яке необхідно вирішити. Адже від того, наскільки правильно буде підібраний стиль і колір стулок, безпосередньо залежить загальний вигляд інтер'єру, його цілісність і гармонійність. Саме про те, які оформлення дверей є найбільш вдалими і модними в 2020-2021 році, і піде мова в статті.


Читайте далі і ви дізнаєтеся більше про найцікавіші для вбудованих шаф (відкривних, розсувних) дизайнах фасадів, а саме:

Гладких матових.

Глянцевих зі вставками.

Нових класичних.

Дзеркальних.

Скляних.

Комбінованих.

Кожен варіант доповнений докладним описом, фото і важливими порадами.


Кращі фасади для вбудованих конструкцій: шаф-купе і відкривних моделей

В меблевій індустрії мода мінлива і швидкоплинна. Зміна темпу життя людей, зміна переваг і пріоритетів, поява «на арені» свіжих креативних дизайнерів - все це породжує нові тренди в сфері виробництва меблів. Наприклад, якщо раніше в моді була помпезна буржуазна розкіш, зараз перші місця в списку вимог до предметів обстановки займають: практичність, функціональність і зручність.

Отже, щоб облаштувати приміщення відповідно до останніх трендів і замовити дійсно сучасний фасад для вбудованої шафи, розглянемо головні тенденції 2020-2021.


1. ВБУДОВАНИЙ ШАФА З гладкими матовоми фасадами

Вбудовані шафи з гладким матовим фасадом - останній писк моди. Відсутність декору аж ніяк не робить їх нудними і непоказними, а навпаки, надає їм солідності і дорогого шику. Більш того, така «вмонтовувані» є універсальною, так як ідеально вписується в будь-яку кімнату будинку: від вітальні і передпокою, до кухні і дитячих апартаментів.

                  

Пропонуємо для фасадів вбудованих відкривних / розсувних шаф цілий ряд варіантів: ЛДСП, МДФ, ДСП абоШпону. Такі сучасні матеріали відмінно імітують природні аналоги і за деякими параметрами навіть перевершують натуральну сировину.

2. «ПРИХОВАНИЙ» ФАСАД ВБУДОВАНОї ШАФИ

Одним з найсвіжіших і незвичайних трендів 2020-2021 є вбудовані шафи з «замаскованими» фасадами. Що це означає? Коли дверцята меблів в точності імітують стінні покриття кімнати. Завдяки такому прийому предмет як-би втрачається на тлі стін, стає практично непомітним.


«Прихована» меблі не ускладнює інтер'єр кімнати, візуально роблячи її більш просторою і наповненою повітрям. Прийом відмінно працює в приміщеннях, що підтримують сучасні стилі (мінімалізм, лофт, хай-тек), і в невеликих по квадратурі кімнатах.

3. ВБУДОВАНА ШАФА З Глянцевими фасадами

Вбудована шафа з фасадом «глянець» в тренді вже не перший рік, проте в 2020 до них пред'являються дещо інші вимоги. Якщо раніше однотонні полотна радили розбавляти яскравими вставками, то тепер в моді стримана лаконічність.

       

4. КЛАСИЧНІ ФАСАДИ ДЛЯ ВБУДОВАНИХ ШАФ В СУЧАСНОМУ ВИКОНАННІ

Старовинні каміни, важкі оксамитові штори, складні витіюваті деталі меблювання, безліч вензелів, золота і срібла - перші асоціації, що виникають при згадці поняття «класика». Але сучасні дизайнери адаптували даний стиль під модні тенденції, запропонувавши дійсно красиві і оригінальні моделі.

    

 Тон радять підбирати під кольорове оформлення штор і оббивки м'яких меблів. Таке рішення виглядає по-аристократично дорого, але при цьому відсутня притаманна класиці химерність і зухвала розкіш.

Наприклад, вбудовані відкривні або шафи-купе з білим глянцевим фасадом можна доповнити декором в ніжно сріблястому або бежевому кольорі (припустимо також малюнок, але простий і невеликих розмірів). Якщо у вас закралася ідея прикрасити стулки пишними букетами квітів або живописними морськими пейзажами - майте на увазі, що це вже не в моді. Краще віддати перевагу ненав'язливим, як ніби прихованим за туманним серпанком, узорів, що імітує природні матеріали (мармур, камінь, дерево).

5. ВБУДОВАНА ШАФА із дзеркальним фасадом

Меблі з дзеркалами на стулках - вже не один рік займає перші рядки в рейтингу найпопулярніших дизайнів. І це не дивно. Адже вбудовані відкривні  і шафи-купе з дзеркальним фасадом роблять кімнату візуально більше і світліше, наповнюючи її повітрям і легкістю. Крім того, в спальні і передпокої відбиває поверхня стулок дозволяє швидко вибрати відповідний наряд, щоб створити ідеальний образ.

   

Це універсальний варіант, який підходить під всі сучасні і класичні стилі інтер'єру: від стриманого східного до чудового ампіру. Єдина відмінність - наявність декору. Наприклад, для більш вишуканих напрямків можна доповнити дзеркальну поверхню легким піскоструминним візерунком, для строгих - залишити чистою, без прикрас. Головне - не перестаратися, так як фьюзинг і складна художній розпис вже не в тренді.


*** Зверніть увагу: дуже цікаво і модно виглядають рамкові вбудовані шафи, де фасад доповнений дзеркалом. Це не побитий прийом, що стрімко набирає популярність у цінителів простих і стильних убрань.

6. УБУДОВАНІ ШАФИ зі скляним фасадом

Варіантів оформити фасад вбудованої шафи склом - безліч. Можна використовувати звичайний повністю прозорий матеріал, який буде демонструвати і при цьому захищати виставлені на полицях предмети. Наприклад, це може бути колекція елітного вина, цінні друковані видання, пам'ятні сімейні фотографії та інші милі серцю речі.

   

А ненав'язливо приховати від «сторонніх очей» внутрянку меблів і при цьому зберегти відчуття легкості допоможе матове або фарбоване скло. Головне, щоб обраний виконання гармоніювало з загальної стилістичної задумкою оздоблення.

Для тих, кому монохромні інтер'єри не до душі - можуть замовити вбудована шафа з фасадом, зібраним з різнокольорового скла. Єдиний нюанс - вставки радять робити не надто яскравими і тонованими. Кольорові деталі служать в даному випадку для розширення простору і підкреслення ексклюзивності інтер'єру, а не для акцентування уваги. Але, якщо кімната маленька і темна, краще вибрати інший варіант.

     

Зверніть увагу: вбудовані шафи з фасадами, прикрашеними фотодруком (особливо, з насиченим яскравим малюнком) - повільно, але впевнено йдуть у небуття. Єдиний допустимий візерунок - геометричний, складений з строгих бляклих ліній.


*** Для дитячих кімнат радять оформляти вбудовані шафи пластиковими фасадами, вони легше, практичніше і більш безпечні.


7. КОМБІНОВАНІ ФАСАДИ ВБУДОВАНИХ ШАФ

В даному випадку можна створювати дійсно креативні і нетривіальні тандеми, поєднуючи елементи по:

     

     


Матеріалом виготовлення - використовувати в одному предметі 2 і більше сировини. Наприклад, можна створювати дуети: дзеркало + дерево; деревина + скло; пластик + ЛДСП і ін.

Дизайну - оригінально виглядають предмети, що з'єднують в собі дверцята з різною текстурою і в різних стилях. Дуже незвично виглядають вбудовані шафи з фасадами, де ошатний білий глянець доповнений спокійними матовими елементами.