Цікаві ідеї створення інтер'єрів

Сьогодні не обов'язково бути «в тренді» останніх новинок дизайну інтер'єру 2022, щоб грамотно розставити всі предмети меблів та декору, підібрати необхідні для ремонту оздоблювальні матеріали. Навіть якщо проект вашої нової квартири ще тільки на стадії розробки, а у вас на руках є тільки креслення та начерки - цілком можливо уявити майбутній інтер'єр і зрозуміти, яким він буде. Ми хочемо розповісти вам про нові віяння в інтер'єрному оформленні кімнат. Відкидаємо заїжджені стереотипи та «бабусин» стиль – розширюємо межі!


Кожному з нас, хто починає ремонт або будівництво, хочеться отримати в результаті зручне і комфортне житло. Отримати це можна завдяки ретельно продуманому розміщенню меблів та побутових приладів. Адже ніщо не повинно створювати небезпеки або заважати пересуватися по дому. Як, наприклад, невдале розташування варильної поверхні на краю кухонного острівця, розташованого посередині приміщення, що загрожує перевертанням нагрітого посуду. Або неправильне встановлення дверних полотен, що заважають один одному відкриватися.

А ви знали, що у добре продуманому дизайн-проекті квартири 2022 при зонуванні приміщень завжди відводиться місце під «План відчинення дверей», а в дуже добре продуманому – ще й «План відкриття шаф та обладнання».


Така модна і популярна донедавна натяжна стеля сьогодні не найкращий варіант для обробки стелі. Так, безумовно, він підкуповує легкістю установки і невеликою ціною, але неприємностей буде більш ніж достатньо.

Перше, що слід звернути увагу, це відсутність природного вентилювання повітря при використанні такого матеріалу. Закупорюючи стелю, плівка ПВХ покривається з часом пліснявою і грибками через конденсат, що постійно накопичується там.

Крім того, при встановленні такого стельового покриття будівельники використовують спеціальні газові балони, які не дуже безпечні через їхню низьку якість. І, звичайно, візуально така стеля набагато поступається іншим сучасним покриттям.


Безумовно, якщо постаратися та витратити трохи часу, можна знайти гарні натуральні матеріали для ремонту. Наприклад, замість ламінованого покриття для підлоги використовувати масивну дерев'яну дошку, яка за ціною така ж, як непоганий ламінат, але міцніше, довговічніше і красивіше, ніж пресована дошка.

Окрім традиційних варіантів обробки (штукатурка або керамічна плитка), талановитий дизайнер може запропонувати вам нестандартні способи покриття поверхонь.


Завдяки цікавим прийомам можна досягти індивідуальності та неповторності приміщення, внести в нього якусь родзинку та оригінальність.

Якщо вам попався добрий спеціаліст з дизайну, він обов'язково запропонує різні цікаві методи. Хоча, можливо, за індивідуальність треба буде здорово доплатити, але воно того варте, повірте. Адже сенс складання персонального проекту і полягає в тому, щоб другої такої квартири більше ніхто не мав.


Є багато дизайнерів, які створюють свої проекти в точній відповідності до умов замовника. Але є й такі, які до останнього будуть переконувати вас використовувати в оформленні будинку лише натуральні матеріали. Вони знайдуть недорогу та якісну натуральну заміну ламінату, пластику та плівці.


Не скупіться на якісну сантехніку. Сьогодні якість водопровідної води залишає бажати кращого, тому псуються змішувачі та труби значно швидше. Так, ви можете придбати дешевий кран, але він у будь-якому випадку стане непридатним через рік-півтора. Вам доведеться не лише купувати новий, але й знову сплачувати за його установку.

Не забудьте подбати про те, щоб пральній машині, електричному сушінню для рушників та іншим електричним приладам проклали персональні дроти, не з'єднані з розетками. Так ви не тільки приведете приміщення у відповідність до правил пожежної безпеки, але й знімете навантаження з електричної мережі.