Тенденції кольорів при створенні інтер'єру у 2022 році

Усім нам звичний образ кімнати зі світлими стінами, паркетним покриттям, вишневим гарнітуром та класичними гардинами. Цей набір перевірений роками, безпечний та абсолютно нудний. Ми ж хочемо вам розповісти про деякі неписані правила, які слід відкинути. Геть нудні та заїжджені інтер'єрні кліше! Порушуємо правила!

Якщо кімнати в квартирі невеликі, їх обов'язково необхідно оформити в світлих тонах. Інтер'єр у скандинавському стилі буде найправильнішим рішенням.                                                       

Вважається, що світлі кольори роблять кімнату більш просторою. Частково це відповідає дійсності, але не спрацьовує. Якщо ви хочете зробити інтер'єр 2022 затишнішим, то в тандемі з білим вибирайте і темні відтінки. Таке оформлення розчинить межі кімнати і вони стануть непомітними. Ви отримаєте ефект «кімнати-скриньки».

Білий тон міцно закріпився за обробкою стель, багато хто навіть не замислюється про вибір іншого варіанту. Адже це найширше поле для вашої фантазії. Нехай ваша стеля відрізняється за кольором від стін на кілька тонів.


Якщо ви боїтеся використовувати радикальні насичені фарби, то злегка відтініть поверхню бажаним кольором. Обов'язково скористайтесь цією ідеєю. Інтернет рясніє фотографіями різних інтер'єрів з кольоровими стелями.


Невеликим кімнатам добре підійдуть красиві шпалери з дрібним малюнком, для більших площ доречні будуть великі візерунки.

Наявність люстри – обов'язкова умова!

Розташована в центрі приміщення люстра стала постійним атрибутом будь-якої квартири. Без «царя-світильника» не обходиться жодна кімната у будинку. Адже зовсім не скрізь доречна наявність центрального освітлювального приладу.


Взяти хоча б оформлення інтер'єру спальні. Тут швидше знадобляться точкові світильники, розташовані по периметру та біля ліжка. Їхнє розсіяне світло розслаблюватиме, створюватиме відчуття затишку та спокою.

Маленьким кінатам підходять лише невеличкі меблі. Якщо кількість квадратних метрів вашої кімнати невелика, то це не означає, що ви повинні забути про зручний диван і тулитися на незручній тахті. До речі, не всі знають, що одним масивним предметом меблів можна розширити межі приміщення.


Якщо ви використовуєте великогабаритне меблювання, то декор повинен бути спокійним і незахламленим дрібними деталями. Дрібні об'єкти у великій кількості створюватимуть відчуття тісноти у кімнаті.


Не варто змішувати в одному приміщенні класичні та сучасні речі. Навпаки, потрібно гармонійно комбінувати різні стилі між собою, щоб у результаті отримати приємний оку модний та стильний інтер'єр 2022 року.

Поєднання дерева з сірим та кольором морської хвилі буде актульним у створенні інтерєру у 2022році. Чудово можна розділити зонально  ванну кімнату, використаши плитку різних фактур та кольорів.

Монохромний інтер'єр – модний тренд 2022 року

Ви вирішили купити бежевий меблевий гарнітур. Відмінне рішення! Але це не привід, щоб усю кімнату оформити у колір з меблями та зробити бежево-кремовим усе довкола. Використовуйте контрастні кольори, робіть акценти, пожвавлюйте кімнату!

Вибір колірних комбінацій просто величезний, не бійтеся експериментувати. Уникайте однотонних інтер'єрів.

АКТУАЛЬНЕ ПОЄДНАННЯ КОЛЬОРІВ СЕЗОНУ 2022

Колір охри завойовує дуже велике визнання, займаючи нішу бежевого тону, поступово стаючи нейтральним, тобто, що поєднується з будь-якими відтінками.


На піку популярності шляхетний сірий колір - улюблений компаньйон оливкового тону. Основна його роль полягає у поєднанні різних фактур, присутніх у приміщенні. Наприклад, з його допомогою легко обіграти хутряну оббивку пуфів у поєднанні з атласною обробкою софи, натуральний льон, з якого виготовлені портьєри, та шкіряне покриття крісел. Для цього використовуються різні відтінки сірого кольору, починаючи від насиченого графітового і закінчуючи димчасто-бежевим тоном.

Яскраві полотна в дизайні інтер'єру 2022

Абсолютно необов'язково використовувати відтінки, що кричать, як акценти. Якщо ви любитель спокійних інтер'єрів, то додавайте приглушені поєднання кольорів. Замість рябого килимка використовуйте гарний букет у вазоні або квітка на тумбочці.


Чи візерунки повинні бути ідентичними? Квітковий принт на шпалерах зовсім не означає, що в "квіточках" повинні бути і стільці, і гардини. Поєднувати смужку та рослинний орнамент можна. Щоправда, це складне завдання.


Вибір оздоблювальних матеріалів

Дизайн інтер'єру 2022 року не нав'язує свої суворі правила. Багато хто помилково вважає, що при оформленні стін, підлоги і навіть стелі потрібно використовувати лише однорідні матеріали. Це правило можна сміливо порушувати. Контраст фактур та матеріалів виглядає просто чудово у будь-якому інтер'єрі.


Не думайте, що дерев'яна шафа-купе або звичайна шафа повинна бути зроблена з тієї ж деревини, що і столик або паркетна дошка. Це стосується і використання металевих поверхонь. З'єднуйте хром зі сріблом та бронзою. Не варто підбирати фоторамки під матеріал журнального столика.

Ще одна помилкова думка, що навколо обіднього столу мають стояти ідентичні стільці. Якщо ви фанат інтер'єрів ХІХ століття, то це правило для вас. Але сучасні дизайнери радять розбавляти меблі та за обіднім столом розміщувати стільці різного формату.

В оформленні інтер'єру 2022 можна використовувати чохли з різними принтами або забарвленням. Так буде дотримано єдності гарнітури при різноманітності кольорових мотивів.